Energie regenerabila

Parcurile fotovoltaice sint de departe cel mai bun plasament financiar. In functie de valoare si rata, asigura un flux constant financiar pe intreaga durata de exploatare.

Cui se adreseaza?
Partenerii sint investitori in conditii de criza, care cauta o sursa sigura si mare de venit fara efort. Oameni de afaceri, fonduri de investitii, persoane private discrete.
Ca unitate de masura in ofertare se ia megawat-ul (MW). Evident, pretul la instalatie difera bineinteles in functie de conditiile financiare, de numarul de MW instalati, etc.

Care este afacerea in sine?
Reprezentam in Romania producatorul numarul 1 de centrale fotovoltaice.
1 MW se instaleaza pe aproximativ 3 ha de teren. Un MW costa 2,5 mil EUR. Pretul include absolut toate costurile:montaj, pregatire teren, full service in caz de defect in 24 de ore de la producator, intretinere gratuita de doua ori pe an.
– Avem si finantare in leasing extern, cu 5,5% dobinda.

Ce trebuie sa aiba investitorul?
Terenul cu autorizatia si ATR. Aici intervenim noi:
– Avem la vinzare imediata terenuri cu firma si ATR de: 3,5,8,49 MW. Pretul este de 250.000 EUR/MW
-Garantia bancara pentru valoarea ratelor ppe 1 an de zile

Acestea in conditia in care doreste sa faca leasing extern cu noi. Toti cei cu care lucram au optat asa, deoarece bancile romanesti nu finanteaza.

La valoarea rezultata din vinzarea de electricitate se adauga si valoarea certificatelor verzi, care este de 400.000 EUR pe an si la care avem si monetizare.